Spitskool koken

Spitskool koken hoe doe ik dat ?

Direct naar een spitskool recept ? spitskool recept

Spitskool koken is eigenlijk heel simpel.
Maak de spitskool eerst goed schoon met water verwijder de slappe bladeren en snijd de kool in repen.
De bereidingstijd is gemiddeld 12 tot 14 minuten.
Als je als bijgerecht spitskool gaat koken, gebruik dan voor twee personen ongeveer 500 gram.
De spitskool koken doe in een pannetje wat  water ( ongeveer 4 mokken )  leg hier de spitskool in en voeg wat zout toe.
Draai het vuur hoog en breng het water aan de kook. Als het water kookt  draai dan het vuur laag en laat de spitskool met de deksel erop zachtjes gaar koken.
Na dat de spitskool gekookt is kunt u deze afgieten en met zwarte peper en zee zout verder op smaak brengen.

Meer Spitskool informatie ? Spitskool informatie

In Westerse en Oosterse gerechten word deze groente zeer vaak toegepast.
Door de rode spitskool te wokken met pepers, cashewnoten en sojasaus krijgt u een heerlijk gerecht en ook nog eens zeer kleurrijk.
Met rode uien en kleine beetje kerriepoeder krijgt u een heerlijk gevarieerd gerecht.
Probeer ook eens spitskool te roosteren op de barbecue serveer deze met ambachtelijke parmaham, scheutje olijfolie en heerlijke Franse mosterd lekker bij een mooie zomerse dag.
U kunt zoals eerder gemeld de spitskool prima verwerken In salades met wortel, appel, maïs en vele andere  ingrediënten spitskool ook een lekkere simpele toevoeging.
Spitskool word ook redelijk vaak gebruikt in Chinese soepen, maar kan ook door aardappelpuree.
Rode spitskool duurt normaal gesproken iets korter om te koken ca. 10 minuten.
Net zoals normale spitskool kookt u deze groente in weinig water met een snufje zout.

Als u rode spitskool wilt koken geldt ongeveer 250 gram per persoon. Voor salades heb je aan ongeveer 100 gram genoeg.

Meer informatie over verschillende soorten Kool?
soorten kool

Zoals u kunt lezen is spitskool koken zo gebeurd.

De spitskolen vallen tegenwoordig onder de Superfoods!
Daarnaast bevat de spitskool grote hoeveelheden van onze dagelijkse benodigde Voedingswaardes.

 

Spitskool koken heeft nog een lekker videorecept gevonden:

Spitskool stamppot met ketjap manis.

Dit is voor 4 personen:

Ingredienten:
Anderhalve kilo kruimige aardappelen
400 gram fijngesneden spitskool
150 gram fijngesneden ui
3 eetlepels vloeibare margarine
1 deciliter melk
30 gram mosterd
1 Unox Gelderse Rookworst

Voedingswaarde spitskool per 50 gram

  • energie 11 Kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 0 g
    – verzadigd 0 g
  • vezels 1 g
  • natrium 5 mg